Cum se face nodul clasic la cravata

Cum se face nodul clasic la cravata

Nodul simplu sau nodul clasic de cravata este cel mai des intalnit, simplu de facut, usor de desfacut si care se potriveste la majoritatea cravatelor si gulerelor de camasa.

Nodul simplu la cravata, pasul 1 Pasul 1: Se infasoara cravata in jurul gulerului si se tine cu partea lata in stanga. La acest pas se ajusteaza lungimea . Este recomandat ca lungimea cozii (partea ingusta a cravatei) sa fie de 1,5 – 2 ori mai scurta decat lungimea fetei (partea lata a cravatei).
Se trece fata cravatei peste coada. In acest moment, fata cravatei se afla in partea dreapta iar coada in jos.
Nodul simplu la cravata, pasul 2 Pasul 2: Se trece fata cravatei pe sub coada, infasurandu-se in jurul acesteia, . In acest moment, fata cravatei se afla in stanga.
Nodul simplu la cravata, pasul 3 Pasul 3: Nodul la cravata se continua cu infasurarea fetei cravatei peste coada, prin partea din fata, pana cand ajunge dinnou in dreapta. In acest moment, fata cravatei se trece prin spatiul dintre cravata si guler (cercul din jurul gatului). Dupa acest pas, fata cravatei ramane in sus.
Nodul simplu la cravata, pasul 4 Pasul 4: Se coboara fata cravatei prin nodul facut la pasul anterior, prin infasurea fetei in jurul cozii. Cravata se trage in jos in intregime. Atentie, aceasta miscare nu trebuie sa strice aspectul nodului sau sa duca la indoirea cravatei.
Nodul simplu la cravata, pasul 5 Pasul 5: Ajustarea nodului de cravata se face tragand de coada si de aripi (partile care intra sub guler).
  • Nodul trebuie sa se imbine bine cu gulerul camasii. Nodul nu trebuie sa fie ascuns, dar nici nu trebuie sa iasa mult in evidenta.
  • Cravata (partea mai lata) trebuie sa ajunga la jumatatea centurii. O cravata prea lunga sau prea scurta este neaspectoasa. In cazul in care la prima incercare, cravata a iesit prea lunga sau prea scurta, desfaceti nodul complet, ajustati si repetati . In cazul in care cravata continua sa fie prea lunga, va sugeram sa faceti un nod dublu la cravata.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s